søndag 31. mai 2009

Orkanen Trym
Ja folkens, så sette det til att. Søndag 24 kom stor orkan. På mandag vart vindstyrken målt til 60 m/s, som vil seia vindstyrke på220km/t, og den gav oss ikkje fred før på onsdag. Vinden tok med seg 9 conteinerar og flytta 3 av dei ca 3 km opp på eit brefall som vi kallar Andrefallet. Ein fann vi att langt oppe i eit anna brefall som vert kalla Førstefallet. Og ein kjøleconteiner med to kjøleagregat inni låg kvelva mitt mellom. Elles var det og ein del mindre skader. Det reiste og to snøskuterar ein liten tur på eiga hand og den omtalte talarstolen som vart nytta 1mai er borte. Den har ingen sett sidan.


206'en fekk hard medfart, framdøra vart flekt av og ruta i døra på høgre bakdør vart knust.


Vi hadde og ein heil jobb med og sanka diverse effekter som låg på isen. Fleire sledar hadde funne seg nye plassar blant anna ein sidelastar hadde sigla nesten til Førstefallet.

Fleire av vindmålarane og VHF antenna rauk og værmasta på flyplassen blæs i venda.
Ein slik kraftfull orkan måtte få seg eitt navn og det blei Trym. Navnet fekk den etter barnebarnet til underskrevne som blei fødd 21 mai.


Henting av conteinerar på isen.

Talarstolen med fat og strammeband er søkk borte.
jan1 kommentar:

 1. Hei Jan

  Veldig bra internet side.
  Jeg ser at du har hatt kjempe storm men tross alt så har det gått bra.
  Er komme i Norge med Deepsea Atlantic siste uke. Har vært på farta siden Januar fra Korea via Singapor Maurituis Namibia Las Palmas og endelig er vi på Ågotnes. Skal hjemm 11 juni.Må gratulere med Trym, foresten så deg på
  Tv 17 Mai. God forsettesle
  Hilsen Pascal

  SvarSlett